عادل آذر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره الزامات بودجه سال 86 کل کشور که هماکنون کلیات آن در دولت تصویب شده است، گفت: یکی از برنامههای عملیاتی کشور برای تحقق اهداف سند چشمانداز و برنامه پنجساله چهارم، بودجه سالیانه است که اساس برنامههای اجرایی پروژهها و طرحهای کشور را مشخص میکند.
وی افزود: لایحه بودجه 86 باید برگرفته از برنامه چهارم توسعه باشد و اهداف برنامه در آن نمود و ظهور داشته باشد. بر اساس برنامه رشد اقتصادی کشور باید میان 6 تا 8 درصد باشد، که 31.3 درصد این رشد باید از رشد بهرهوری حاصل شود.
آذر ادامه داد: همچنین تا پایان برنامه پنجساله چهارم باید تمامی هزینههای جاری کشور از محل درآمدهای عمومی غیرنفتی تامین شود، چرا که در تامین هزینههای جاری از محل درآمدهای عمومی مالیاتی نشانه سلامت اقتصادی است که کشور ما اکنون از آن بیبهره است.
عضو کیمسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: افزایش اشتغالزایی و کنترل نرخ بیکاری دیگر هدف بودجه سال آینده باید باشد. نرخ بیکاری باید تا پایان قانون برنامه چهارم تکرقمی شود، بنابراین باید در سال 86 شاهد ایجاد یک تا 1.2 میلیون شغل در کشور باشیم، که مستلزم نگاه کارآفرینی بودجه است.
آذر درباره تورم نیز افزود: برای کاهش تورم باید مولفهها و متغیرهای موثر بر سطح عمومی قیمتها را کنترل کنیم، که یکی از مهمترین این مولفهها کسری بودجه است که به مابهالتفاوت هزینههای عمومی و درآمدهای غیرنفتی گفته میشود.
استاد دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: برای کاهش کسری بودجه باید وابستگی به درآمدهای نفتی را کاهش داد. اما طی دو سال اخیر شاهد این رویه نبودهایم به طوری که در سال 84 حدود 89 درصد درآمدهای کشور را درآمدهای نفتی تامین کرد و در سال 85 نیز با وجود این که در قانون بودجه پیشبینی وابستگی 75 درصدی به درآمدهای نفتی شده بود، با توجه به متممهای بودجه و برداشتها از حساب ذخیره ارزی، این رقم در حال رسیدن به 90 درصد است.
وی عامل دیگر در کنترل تورم را نقدینگی عنوان کرد و افزود: اکنون حالت تورم خفته در کشور ایجاد شده است و دولت با راهکارهای مختلف فقط تورم را به سالهای بعد انتقال داده که بالاخره این تورم به صورت جهشی خود را نشان خواهد داد.
نماینده مردم دهلران درباره تبصره 13 با بیان این که این تبصره ابتکار خود دولت نهم است، گفت: دولت باید در بودجه سال 86 این تبصره را که برنامهای پنج ساله است، به طور عملیاتیتر تنظیم کند و به طور شفاف مشخص سازد که در سال 86 وضعیت بهینهسازی پالایشگاهها، حمل ونقل عمومی و ... به طور دقیق مشخص شوند.
آذر افزود: برای حل مسئله بنزین و صفر کردن یارانه آن، دولت باید طی یک برنامه 2 ساله عرضه و تقاضای بنزین در کشور را صفر کند تا نیاز به یارانه بنزین کاهش یابد. اما نباید در این زمینه طرح آرمانی آورده شود که نهایتا در آخر سال به متمم بودجه متوسل شویم.
وی در پایان گفت: بحث عدالت اجتماعی دیگر لازمه بودجه سال 86 است و در این راستا باید رقم 6 هزار میلیارد تومان یارانه عمومی را به طور هدفمند و مستقیم توزیع کرد، زیرا هر چقدر یارانهها به طور مستقیمتر توزیع شود، حجم آن پایین خواهد آمد، بنابراین ایجاد مکانیسم قیمتی، شفافیت بازار، و آزادسازی ضروری است تا حجم دولت در اقتصاد تا سال 1390 کاهش یابد.
نظر شما